Equipo | Equip | Team | Équipe | Gruppo
Proyectos | Projectes | Projects | Projets | Progetti
[ Content | View menu ]

BONES FESTES I BON ANY 2021

Volem acomiadar aquest any tan estrany desitjant-vos BONES FESTES amb el pòster triat per la FIT per al Dia Internacional de la Traducció 2020.

Esperem un món millor per al 2021.

Varios - 0 comentario(s)

Ja és obert el nou KBr de Fundación Mapfre a Barcelona

KBr Fundación Mapfre a Barcelona

A Barcelona Kontext hem tingut un any molt atapeït de feina i una de les moltes alegries que hem tingut ha estat la inauguració a Barcelona del nou centre de Fundación Mapfre dedicat a la fotografia, el KBr. Les dues exposicions inaugurals són magnífiques i en tots dos casos ens hem encarregat de traduir el catàleg i els textos de sala al català.

La primera està dedicada a l’obra del fotògraf britànic d’origen alemany Bill Brandt i la segona, al novaiorquès Paul Strand. Totes dues les podeu veure al nou espai, als baixos de la Torre Mapfre, fins al 24 de gener de l’any vinent.

Bill Brandt

Paul Strand

Enllaç d’interès:
The English at Home, el primer llibre de Bill Brandt, del 1936

ESCRIT PER CARLOS MAYOR EL 30 DE NOVEMBRE DE 2020

Exposiciones,Fotografía,Fundación Mapfre,Nuestros proyectos,Proyectos 2020 - 0 comentario(s)

Mir i Anglada-Camarasa al CaixaForum Palma

A partir del 5 de novembre

Clientes,Exposiciones,Fundació ”la Caixa”,Nuestros proyectos,Pintura,Proyectos 2020,Recomendaciones - 0 comentario(s)

TIERRA de SUEÑOS. Cristina García Rodero

Sigue itinerando por distintas ciudades españolas la exposición Tierra de sueños. Cristina García Rodero.

En Barcelona Kontext nos hemos encargado de las traducciones de los textos tanto para salas de exposiciones como para el programa Arte en la calle.


«Un homenaje al
poder transformador
femenino»

Esta exposición fotográfica reúne un torrente de imágenes representativasde las comunidades rurales de la India que cautivan por su viveza y calidad compositiva. De la mano de la fotógrafa Cristina García Rodero, descubrimos la mirada de sus gentes y nos adentramos en un paisaje que parece suspendido en el tiempo.

«Una exposición que
muestra la singularidad
y asimetría del mundo
rural de la India»

Clientes,Exposiciones,Fotografía,Fundació ”la Caixa”,Nuestros proyectos,Proyectos 2020,Recomendaciones,Varios - 0 comentario(s)

VAMPIRS a Barcelona

«VAMPIRS. L’EVOLUCIÓ DEL MITE»

Aquesta exposició va obrir les portes a CaixaForum Barcelona el 29 d’octubre i es podrà veure fins al 31 de gener del 2021. A Barcelona Kontext ens hem encarregat de la revisió i traducció dels textos de sala.

El mite del vampir, que prové de supersticions ancestrals, enfonsa les seves arrels a l’edat mitjana, a l’Europa central, i ha estat present en l’art i la literatura al llarg dels segles, fins a arribar als nostres dies i a fomats com el cinema, la televisió, la novel·la gràfica, els manga o els videojocs, que han fet de catalitzadors per crear el vampir del segle XXI.

La mostra ha estat coorganitzada per la Fundació ”la Caixa” i La Cinémathèque française. Comissariada per Matthieu Orléan, reuneix fragments d’un munt de pel·lícules relacionades amb els vampirs, que es combinen amb peces de totes aquestes altres disciplines, des de gravats de Goya o inquietants pintures de Wes Lang (Fuck the Facts) i Andy Warhol [The Kiss (Bela Lugosi)] fins a un manuscrit del mateix Bram Stoker que data del 1897 amb l’adaptació teatral Dracula, or The Undead o el número 1 del manga japonès Kyuuketsuki (La sonrisa del vampiro). Les obres es presenten en 5 seccions: «Vampirs històrics», «Vampirs poètics», «Vampirs polítics», «Vampirs eròtics» i, finalment, «Vampirs pop».

Les activitats programades al voltant de l’exposició han estat anul·lades temporalment seguint les mesures de seguretat sanitàries, però estigueu al cas aquí.

ESCRIT PER MERCÈ BOLLÓ EL 2 DE NOVEMBRE DEL 2020

Clientes,Exposiciones,Fundació ”la Caixa”,Nuestros proyectos,Proyectos 2020,Recomendaciones,Varios - 0 comentario(s)

Tony Cokes al MACBA

L’artista nord-americà Tony Cokes (1956, Richmond, Virgínia) arriba al MACBA gràcies a una exposició comissariada per Anna Cerdà Callís i titulada Tony Cokes. Música, text, política.

Del 23 d’octubre de 2020 al 7 de febrer de 2021

A Barcelona Kontext hem traduït de l’anglès al castellà el text de Christoph Cox, «El autor como selector», per al Quadern portàtil 38.

AVUI, 22-10-20, si hi sou a temps, hi ha la CONVERSA INAUGURAL ENTRE TONY COKES I BEATRIZ LEAL RIESCO, A LES 19 H Online

Tony Cokes explora i subverteix els discursos culturals i polítics incrustats en la música pop, l’electrònica, l’art, la televisió i el cinema, i qüestiona la manera en què consumim tots aquests estímuls. Aquesta exposició ens convida a reescoltar, remirar i repensar el flux d’informació que rebem a través de les pantalles, les pàgines i els espais públics i privats, a l’era de les notícies falses, la postveritat i els «fets alternatius».

Clientes,Exposiciones,MACBA,Nuestros proyectos,Proyectos 2020,Recomendaciones - 0 comentario(s)

Concha Jerez en el Reina Sofía hasta enero

Desde el pasado mes de julio y hasta el 11 de enero puede verse en el edificio Sabatini del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) la exposición «Que nos roban la memoria» de Concha Jerez, cuyo catálogo hemos traducido aquí en Barcelona Kontext.

Se trata de un proyecto concebido especialmente para las cuatro escaleras del edificio Sabatini, antiguo hospital que la artista canaria define como «un gran contenedor de memoria». Asimismo, se exponen en otros espacios distintas obras de Jerez que van desde sus «escritos autocensurados» de mediados de los setenta hasta la instalación InterMedia Espectros de silencio, concluida en el 2017.

ESCRITO POR CARLOS MAYOR EL 9 DE SEPTIEMBRE DEL 2020

Instalación,MNCARS,Nuestros proyectos,Proyectos 2020 - 0 comentario(s)