Equipo | Equip | Team | Équipe | Gruppo
Proyectos | Projectes | Projects | Projets | Progetti
[ Content | View menu ]

Tony Cokes al MACBA

L’artista nord-americà Tony Cokes (1956, Richmond, Virgínia) arriba al MACBA gràcies a una exposició comissariada per Anna Cerdà Callís i titulada Tony Cokes. Música, text, política.

Del 23 d’octubre de 2020 al 7 de febrer de 2021

A Barcelona Kontext hem traduït de l’anglès al castellà el text de Christoph Cox, «El autor como selector», per al Quadern portàtil 38.

AVUI, 22-10-20, si hi sou a temps, hi ha la CONVERSA INAUGURAL ENTRE TONY COKES I BEATRIZ LEAL RIESCO, A LES 19 H Online

Tony Cokes explora i subverteix els discursos culturals i polítics incrustats en la música pop, l’electrònica, l’art, la televisió i el cinema, i qüestiona la manera en què consumim tots aquests estímuls. Aquesta exposició ens convida a reescoltar, remirar i repensar el flux d’informació que rebem a través de les pantalles, les pàgines i els espais públics i privats, a l’era de les notícies falses, la postveritat i els «fets alternatius».

Clientes,Exposiciones,MACBA,Nuestros proyectos,Proyectos 2020,Recomendaciones - 0 comentario(s)

Concha Jerez en el Reina Sofía hasta enero

Desde el pasado mes de julio y hasta el 11 de enero puede verse en el edificio Sabatini del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) la exposición «Que nos roban la memoria» de Concha Jerez, cuyo catálogo hemos traducido aquí en Barcelona Kontext.

Se trata de un proyecto concebido especialmente para las cuatro escaleras del edificio Sabatini, antiguo hospital que la artista canaria define como «un gran contenedor de memoria». Asimismo, se exponen en otros espacios distintas obras de Jerez que van desde sus «escritos autocensurados» de mediados de los setenta hasta la instalación InterMedia Espectros de silencio, concluida en el 2017.

ESCRITO POR CARLOS MAYOR EL 9 DE SEPTIEMBRE DEL 2020

Instalación,MNCARS,Nuestros proyectos,Proyectos 2020 - 0 comentario(s)

Dins l’obra de Bill Brandt

A Barcelona Kontext hem començat l’any amb projectes molt engrescadors! Ara mateix estem treballant pel Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (MNCARS), pel Museu Picasso de Barcelona… i també per la Fundación Mapfre, que aviat inaugurarà una exposició dedicada a l’obra del fotògraf britànic d’origen alemany Bill Brandt.

Aquí teniu algunes de les seves imatges més conegudes, de diferents fases de la seva carrera, que va abastar la fotografia documental a l’Anglaterra prèvia a la Segona Guerra Mundial, el nu, el retrat, el paisatge…

ESCRIT PER CARLOS MAYOR EL 6 DE FEBRER DEL 2020

Fotografía,Fundación Mapfre,Nuestros proyectos,Proyectos 2020 - 0 comentario(s)

Una amistat sublim

Dijous 7 de novembre al vespre vam assistir a la inauguració de l’exposició «Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim» al Museu Picasso de Barcelona.

Paul Eluard va ser el millor amic de Picasso a partir de 1935. Després de la desaparició d’Apollinaire, va ser l’únic poeta amb qui Picasso va poder dialogar, intercanviar o compartir idees. El poeta surrealista aviat quedà literalment captivat per l’artista demiürg «que s’obstina a veure-ho tot, a projectar a la pantalla de l’home tot allò que pot comprendre, admetre o transformar, figurar i transfigurar… A partir de Picasso, els murs s’ensorren». Només la mort d’Eluard, el 18 de novembre de 1952, posaria fi a aquesta fraternitat.

Estarà oberta fins al 15 de març del 2020, fent tàndem fins al mateix dia amb una altra mostra molt interessant titulada «Picasso Poeta», que reflecteix la importància de l’escriptura poètica en la trajectòria creadora de l’artista.

L’equip de Barcelona Kontext hem traduït el catàleg del francès al castellà.

ESCRIT PER MERCÈ BOLLÓ EL 8 DE NOVEMBRE DEL 2019

Clientes,Exposiciones,Museu Picasso,Nuestros proyectos,Proyectos 2019,Recomendaciones - 0 comentario(s)

El Louvre se oye

Hay proyectos de ensueño. Y en Barcelona Kontext hemos trabajado durante este año en uno de ellos que nos ha permitido aprender muchísimo.

Musée du Louvre

A lo largo de ocho meses, hemos tenido la oportunidad de traducir al español las audioguías de uno de los museos más importantes de mundo, el Musée du Louvre. Ha sido una aventura apasionante que nos ha permitido recorrer sus salas con itinerarios temáticos o cronológicos, centrándonos en sus obras concretas o repasando de forma más general sus salas de arte egipcio, pintura italiana del Renacimiento o francesa del XIX, artes del islam o escultura clásica, por poner solo algunos ejemplos. Y nos hemos dado un baño de obras maestras: desde la Venus de Milo hasta La balsa de La Medusa pasando por La Gioconda, Las bodas de Caná, la Victoria de Samotracia, La Libertad guiando al pueblo o la maravillosa Píxide de al-Muguira.

Patio de la Esfinge

Galería Miguel Ángel

La Gioconda

La balsa de La Medusa

Píxide de al-Muguira

ESCRITO POR CARLOS MAYOR EL 4 DE SEPTIEMBRE DEL 2019

Arquitectura,Dibujo,Escultura,Mobiliario,Musée du Louvre,Nuestros proyectos,Pintura,Proyectos 2019 - 0 comentario(s)

España en la Bienal de Venecia

Uno de los trabajos más gratificantes que hemos hecho este año en Barcelona Kontext ha sido la revisión y traducción del catálogo de «Perforado por», la exposición de Itziar Okariz y Sergio Prego presentada en el Pabellón de España de la Bienal de Venecia 2019.

Perforado por

El proyecto, comisariado por Peio Aguirre, propone una perforación, en el sentido metafórico y literal, mediante la performance, el sonido, la imagen, la escultura y la arquitectura. La publicación, editada por la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID) y Koenig Books, está impresa exclusivamente en papel vegetal. Ha sido coordinada por Rosa Lleó y el diseño gráfico ha corrido a cargo de Mevis & van Deursen. La Bienal de Venecia, inaugurada el 10 de mayo, puede visitarse hasta el 24 de noviembre.

Itziar Okariz

Sergio Prego

ESCRITO POR CARLOS MAYOR EL 30 DE JULIO DEL 2019

Arquitectura,Biennale di Venezia,Cine y vídeo,Escultura,Fotografía,Instalación,Nuestros proyectos,Performance,Proyectos 2019 - 0 comentario(s)

Richard Learoyd a la Fundación MAPFRE

L’exposició Richard Learoyd. El silenci de la cambra fosca es pot veure a les sales de Fundación MAPFRE a Barcelona fins al 8 de setembre. No us la perdeu! Presenta Richard Learoyd en el punt àlgid de la seva trajectòria, amb una selecció de 51 obres en color i en blanc i negre que resumeix el bo i millor del treball que ha dut a terme al llarg d’una dècada.

Després viatjarà a Madrid i finalment al Fotomuseum den Haag, a la Haia.

El recorregut de la mostra és més temàtic que cronològic: FOTOGRAFIES DE LA CAMBRA OBSCURA, NOVES IMATGES, RETRATS I FIGURES i NATURES MORTES [VIDES ATURADES]

Nascut a Nelson, al Regne Unit, el 1966, Richard Learoyd és un dels fotògrafs contemporanis més reconeguts. La fotografia que fa endinsa les seves arrels en el passat i conté múltiples referències a la història de la pintura, tant pel que fa als temes com a la tècnica. Les seves imatges són el resultat d’un procés artesanal amb una cambra obscura que ell mateix ha construït.
És conegut sobretot per les obres fotogràfiques úniques que ha realitzat durant més d’una dècada, que consisteixen principalment en retrats de models, vestits o nus, fets al seu estudi. Recentment ha fet fotografies a gran escala en blanc i negre, i fins i tot ha portat la seva enorme càmera a l’exterior per fotografiar paisatges i vells edificis que troba en petites ciutats de l’Europa de l’Est. En alguns casos, torna al mateix lloc per fotografiar-lo en diferents estacions de l’any.

Vídeos molt interessants que ens han servit per entendre la figura d’aquest fotògraf excepcional i la seva manera de treballar:
Conversa amb Carlos Martín al setembre del 2015 a Fundación MAPFRE (en anglès)
SFMOMA – Richard Learoyds takes us inside his giant homemade camera
– web de Richard Learoyd

ESCRIT PER MERCÈ BOLLÓ EL 7 DE JUNY DEL 2019

Clientes,Exposiciones,Fotografía,Fundación Mapfre,Nuestros proyectos,Proyectos 2019,Recomendaciones - 0 comentario(s)